27.2.2012

Nyt se sitten tuli!

Peitetikkikone saapui viimeviikolla! Ja muuton aiheuttamat kiireetkin alkaa olemaan takana, joten olen saanut ihan kivasti aikaa ommellakin. :)  Tässä tämä uusin leluni:


Tätä oli niin monessa blogissa kehuttu ja käytetty. Ja kaikki kokeilut tilkuille menikin ihan mallikkaasti, kunnes kaivoin esiin nauhankääntäjän, jonka samalla tilasin. Ihan järkyttävää hyppytikkiä. Teki mieli heittää koko paidantekele pois. Juuri kun tuota nauhankääntäjää eniten kaipailin. Monessa blogissa olen käynyt urkkimassa ratkaisua ongelmaan, mutta ei ole vielä vastaan tullut. Yhden paidan sain tehtyä suht hyvää jälkeä, kun en missään vaiheessa pysähtynyt tai hidastanut.


Tällainen ihana aurinkoinen paita syntyi pojalle. Kevättä rinnassa vissiin. :) Kaavana uusimman Ottoben kaava nro 20. :D En millään muista kaavan nimeä, mutta numero jäi jostain syystä mieleen. Kangas taitaa olla tilattu Ikasyristä joskus. Pitkään mietin jotain pientä kuvaa, mutta jotenkin tämä tuntui hyvälle näin. Tässä siis tuo kaulus on tehty vähintään sata kertaa. Yritin miljoona säätöä ja koetilkulle tuli hyvää, mutta aina kun työnsi paidan sinne resorin väliin niin kamalaa hyppytikkiä. Vihdoinkin kun sain suht hyvän niin huomasin, että oli vissiin keskittyminen jo sen verta herpaantunut, että olin ommellut resorin väärin päin. Sisäpuolella meni siististi kaksi tikkiriviä... No onneksi vihdoin viimein sain paidan valmiiksi. Kaikenkaikkiaan tämä oli oikea kokeilupaita. Ensimmäistä kertaa peitetikkikoneella surauttelua, tuollaista halkiota en ole ikinä ennen tehnyt ja napinläpiäkin viimeksi yläkoulussa. Tyytyväinen lopputulokseen kuitenkin olen. Vähän jopa taputtelen itseäni selkään.
 Seuraavaksi aloin tekemään tytölle paitaa, johon myös kaula-aukkoon tulee vastaavanlainen kanttaus. Sama homma siis uudestaan. Ompele, pura, ompele, pura... Olisipa joku kurssi minne mennä tai joku joka osaisi auttaa! Tuo nauhankääntäjä on niin ihana ja tulee ihan uskomattoman pehmeää ja joustavaa kanttausta ja helposti, kun se vaan ei tekisi sitä hyppytikkiä. Sain kuitenkin tuon toisenkin paidan valmiiksi.


Tämän kaava on jostain vanhemmasta Ottobre lehdestä. Jos joku joskus haluaa tarkemman tiedon, voin sen kaivella esiin. En kuitenkaan enää jaksanut taistella helmaan kanttia, niin tein vaan toisella ihanalla apuvälineellä. Eli oisko suomenkielinen sana helmankääntäjä. Ai kun kätevä. :) Saas näkee miten tuo sauma nyt kestää. Ensimmäinen pesu varmaan kertoo totuuden siitä. Lisää on jo leikattuna ja valmisteilla. Saa puuduttaa kankkuja oikein urakalla koneiden ääressä! :) Tosin kankut ei hevillä puudu sillä sain anopilta hänen vanhan tuolin ja se on kyllä ihan luksus tuoli. Kyllä nyt kelpaa kun on koneita ja tuolia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit. :)