18.3.2012

Ompelumaratoni

Nyt on oltu sitten ompelumaratonilla tai ompelulaneilla, miten kukin tilaisuuden haluaa ilmaista. Nimi ei ole niin tärkeä, vaan se että KIVAA oli! Ai että mä nautin samanhenkisten ihmisten seurassa ompelusta ilman keskeytyksiä. Tai no aikahan loppui kesken ja se oli aika paha keskeytys. :D Eli sinne olisi voinut oikeasti mennä perjantai iltana ja lähteä vasta su iltana pois. Yöt surrutellut vaan menemään. Jos joku vielä ihmettelee, että missä tuo oikeen on ollut, niin ryhmä rämä (fb:n alueellinen oe ryhmä) kasasi kotona pe iltana koneet ja kankaat ja muut vermeet kasaan ja la aamuna suuntasi kamoineen samojen pöytien ääreen saumoja tekemään. Ja kyllä sitä saumaa tulikin metrikaupalla! Itsehän en saanut valmiiksi, kuin yhdet housut ja yhden paidan applikaation kera. Toinen applikaatio jäi vaiheeseen, kun aika tosiaan loppui ihan kesken. Mutta mikä parasta siitä tulee vasrmasti parhain ikinä tekemäni applikaatio, sillä pääsin vakoilemaan olan yli maitotyttöpaitablogin taitavaa omelijatarta Millaa . Ai että olen sitten tehnyt asiat tyhmästi ja vaikeasti. Kiitos vaan Millalle vielä oastuksesta ja vinkeistä! :)

Kun minulta kysytään, miksi aloit tekemään itse vaatteita on yksi kertomani syy varmasti: "No kun kaupassa poikien vaatteet on niin synkkiä ja värittömiä. On vaan mustaa ja tummaa." No mitä sitten tein. MUSTAT housut. Enkä edes tehnyt niihin mitään väriläiskää. No tämä nyt oli vähän tällainen kaavan kokeilu ja nopea projekti kun tarvittiin housuja. Seli seli. Kaava tosiaan oli uppo-outo ja housupula on, mutta olisi niihin jotain ehtinyt tehdä, jos olisi viitsinyt. No mutta meidän hienon ompeluryhmän Annukka teki niin ihanat taskut, että sellaiset on ihan pakko tehdä seuraaviin! :) Mutta siis mustat housut:
Näissä ei kyllä mitään erikoista ole. Pitkät resorit lahkeissa. Niin ja nämähän ovat meidän nupulle vielä aivan liian isotkin. Kaava oli ottobren Saimi. Mallin istuvuus meillä jäi kokeilematta, kun näin että ovat valtavan suuret vielä. Ehkäpä pitäisi pysyttäytyä vielä pienemmässä koossa.

Sitten se applikaatio. Tämä oli aikamoista söherrystä ja sähläämistä. Mutta kuva sieltä ilmestyi. Tästä jätin pois yksityiskohtia, jotka olisi ehdottomasti kuulunut tähän, mutta piti saada jotain aikaiseksikin. :D Kaavana Ottobren papana ei ollut ehkä kovin hyvä velourille. Aiemmin olen vain trikoosta ja joustofroteesta tehnyt tällä kaavalla.Ja siis aatella 8+5 tuntia oli aikaa ja nämä vain sain aikaiseksi. Huups! Tosin kun kerrankin oli tilaa leikellä niin leikkasin muutaman projektin odottelemaan. Ja alkuun sain sen tulevan applikaation. No hiljaa hyvä tulee. ;) Aiemmin tässä leikkasin pari t-paitaa ja sain ne molemmat valmiiksi pojan päiväunien aikana. Hmm... Tulikohan turistua ja ihmeteltyä liikaa maratonilla. Vielä parit teepparit ja shortsit niin kesä saa tulla! Näissä t-paidoissa on pohjakaavana ollut myös Papana. Vähän muokkailin sitä vaan.Nyt on väsynyt ja onnellinen olo. Heidi kuittaa. :)

1 kommentti:

  1. Hih, onneksi en ollut ainoa, joka näin jälkikäteen on miettinyt päänsä puhki, että miten sitä saikin niin vähän aikaiseksi tuolla maratonilla :) Mutta kivaa oli! (Pst. Tuolta mun blogista löytyy sulle yksi tunnustus, voit vapaasti jakaa tai olla jakamatta eteenpäin :)

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit. :)